Voorkom span met Contact Form 7

Contact Form 7 Spam Fix

Contact form 7 is zo oud als wordpress is. Een eenvoudige "contactformulier" klikker waarmee je een formulier snel en eenvoudig in elkaar kunt klikken. Het probleem van de afgelopen jaren, is dat het spam via dit soort formulieren aanzienlijk toegenomen is. Je merkt het in de automatische berichten die je ineens ontvangt en waar maar geen eind aan komt. Iedere website dat draait met wordpress en contact form 7 krijgt hier vroeg of laat last van. Nee. Het zijn geen echte bezoekers en het werkt hinderlijk.

Automated form oftewel formulier spam houdt in dat bots het internet afstruinen, naar websites die vaak lekke of onbeveiligde contactformulieren draaien. Als je website wordt gevonden met zoiets dan kom je in een lijst te staan en wordt je zo goed als ieder half uur gespammed. Het zijn vaak loze berichten met nietszeggende links of inhoud eigenlijk, vaak toch verwijzend naar investeringen doen en wat nog meer. Als eerst moet je hier niet op ingaan. De afzenders die ze gebruiken bestaan niet.

Contact form 7 is algemeen bekend in wordpress. Echter moet je een extra plugin erbij zetten welk Contact Form 7 Honeypot heet. Een honeypot, oftewel een honingpot is als het ware een val voor bots en daardoor weet het contactformulier dat het een positive niet moet versturen. Natuurlijk kan je scherpere middelen inzetten, maar als je veel websites met Contact form 7 hebt is dit de snelste oplossing die er momenteel is en wat je relatief makkelijk kunt plaatsen op je website(s).

Wanneer je de plugin geinstalleerd & geactiveerd hebt, moet je een paar kernveldjes toevoegen aan je formulier. Dit zijn verborgen formulieren die mensen niet zien, ook niet zullen invullen, maar bots het onderscheid niet kunnen maken. Die vullen dat dus domweg in en filtert ruim 98% van het slechte verkeer eruit. Je hebt nu je standaard contact formulier, ondere ieder veldje zoals Naam, adres, bericht etc, kan je het volgende eronder plakken en wijzigen naar keuze:

[honeypot website validautocomplete:true]

Ik adviseer om teminste 5 veldjes eraan toe te voegen, waarbij je het woord website wijzigt in steeds iets anders. Denk aan "Phonenumber" of "url", of wellicht "ContactDetails". Dit zijn veldjes die wij als mens niet kunnen zien en ook niet op de pagina te zien krijgen. Bots zijn vaak debiel geprogrammeerd en tuinen er automatisch in. Als je de veldjes erin hebt gezet, bekijk dan het contact formulier of alles in orde staat (en test het ook even) en je zal merken dat de spam met 99% gestopt zal zijn.

Tja, het is blijkbaar interessant om dit als spammer te doen. Wordpress dekt zo'n 40% van het internet aan websites, en het aantal installaties met contact form 7 loopt in de miljoenen. Spammen kan daarom lonend zijn als er uit iedere 1000 mails, eentje erin trapt. Daar draait het namelijk echt om nummers en getallen, dat ze overlast veroorzaken maakt ze niks uit. Je kunt natuurlijk ook htaccess tweaken om ongecontroleerde POSTS naar je website toe, te blokkeren. Zelf focus ik me op serverniveau, en niet website of domein niveau.

Dit artikel is gepubliceerd op 26-12-2020.

Meer Artikels

Sekswerkers Worden Steeds Vaker Afgeperst

Sekswerker steeds vaker afgeperst

Op veel werk(en) van mij schrijf ik vaak over de "gevaren" van het aanknopen van een relatie met een klant. Of het prive gaan buiten het seksbedrijf om voor een "betere prijs" ...

versio zakelijk zelfmoord prijsstijging

Versio Pleegt Zakelijk Zelfmoord

Wie kent Versio nu niet? Helaas en sinds de overname, zijn de prijzen bij deze ooit bekende hoster, gigantisch de pan uitgerezen. En zaken zoals automatisch mailen wanneer een domein verlengd beho ...

Scherm Je Sekswerk Activiteit Af

Verbeter je privacy als sekswerker

Ben je met sekswerk nog maar net begonnen? Of heb je al wat ervaring? Leuk! Maar denk wel dat het een business gaat wat ook de andere kanten heeft wat mischien wat minder leuk is. Het hebben van < ...

Oplichting in de seksbranche

Oplichters overal - wees op je hoede

Ik zie een vrij rap groeiende trend en dat is met name oplichting in de seksbranche. Primair erotische advertenties in waarin om een vooruitbetaling als garantstelling voor een afspraak wordt gesteld ...

Vragen over Contact Form 7 Spam Fix?

Binnen 24 uur een reactie via email of telefoon.