Voorkom span met Contact Form 7

Contact Form 7 Spam Fix

Contact form 7 is zo oud als wordpress is. Een eenvoudige "contactformulier" klikker waarmee je een formulier snel en eenvoudig in elkaar kunt klikken. Het probleem van de afgelopen jaren, is dat het spam via dit soort formulieren aanzienlijk toegenomen is. Je merkt het in de automatische berichten die je ineens ontvangt en waar maar geen eind aan komt. Iedere website dat draait met wordpress en contact form 7 krijgt hier vroeg of laat last van. Nee. Het zijn geen echte bezoekers en het werkt hinderlijk.

Automated form oftewel formulier spam houdt in dat bots het internet afstruinen, naar websites die vaak lekke of onbeveiligde contactformulieren draaien. Als je website wordt gevonden met zoiets dan kom je in een lijst te staan en wordt je zo goed als ieder half uur gespammed. Het zijn vaak loze berichten met nietszeggende links of inhoud eigenlijk, vaak toch verwijzend naar investeringen doen en wat nog meer. Als eerst moet je hier niet op ingaan. De afzenders die ze gebruiken bestaan niet.

Contact form 7 is algemeen bekend in wordpress. Echter moet je een extra plugin erbij zetten welk Contact Form 7 Honeypot heet. Een honeypot, oftewel een honingpot is als het ware een val voor bots en daardoor weet het contactformulier dat het een positive niet moet versturen. Natuurlijk kan je scherpere middelen inzetten, maar als je veel websites met Contact form 7 hebt is dit de snelste oplossing die er momenteel is en wat je relatief makkelijk kunt plaatsen op je website(s).

Wanneer je de plugin geinstalleerd & geactiveerd hebt, moet je een paar kernveldjes toevoegen aan je formulier. Dit zijn verborgen formulieren die mensen niet zien, ook niet zullen invullen, maar bots het onderscheid niet kunnen maken. Die vullen dat dus domweg in en filtert ruim 98% van het slechte verkeer eruit. Je hebt nu je standaard contact formulier, ondere ieder veldje zoals Naam, adres, bericht etc, kan je het volgende eronder plakken en wijzigen naar keuze:

[honeypot website validautocomplete:true]

Ik adviseer om teminste 5 veldjes eraan toe te voegen, waarbij je het woord website wijzigt in steeds iets anders. Denk aan "Phonenumber" of "url", of wellicht "ContactDetails". Dit zijn veldjes die wij als mens niet kunnen zien en ook niet op de pagina te zien krijgen. Bots zijn vaak debiel geprogrammeerd en tuinen er automatisch in. Als je de veldjes erin hebt gezet, bekijk dan het contact formulier of alles in orde staat (en test het ook even) en je zal merken dat de spam met 99% gestopt zal zijn.

Tja, het is blijkbaar interessant om dit als spammer te doen. Wordpress dekt zo'n 40% van het internet aan websites, en het aantal installaties met contact form 7 loopt in de miljoenen. Spammen kan daarom lonend zijn als er uit iedere 1000 mails, eentje erin trapt. Daar draait het namelijk echt om nummers en getallen, dat ze overlast veroorzaken maakt ze niks uit. Je kunt natuurlijk ook htaccess tweaken om ongecontroleerde POSTS naar je website toe, te blokkeren. Zelf focus ik me op serverniveau, en niet website of domein niveau.

Dit artikel is gepubliceerd op 26-12-2020.

Meer Artikels

Apache gebaseerde firewall

7G Firewall - test en resultaat

De laatste paar weken had een server constant last van hoge load. Enkele users die met gerust 100% usage de hele dag door aan het denderen waren. De oorzaak? We konden het eerlijk gezegd niet vinden. Dat het aangevallen werd ...

Lets talk about sex radio interview!

Podcast met Patricia van Leemt

Een paar weken geleden werd ik benaderd door Patricia van Liemt. Zij is een bekend gezicht binnen de kringen van nederlands radio zoals Q-music, 100% NL maar natuurl ...

CWAF voor Directadmin

CWAF Software Firewall Directadmin

Ik heb klanten die vaak een oudere website nog draaien, en waarbij updates naar zoal een laatste versie vaak al niet mogelijk is zonder chrash of niet werkende website meer. Het is te incompatible en alles gaan debuggen waarom het ...

Dingen wat me bezig houdt, waar ik aan werk en wat de plannen zijn.

Een update in Maart 2022

Het is ff geleden dat ik een laatste blog artikel geschreven had. Zelf heb ik het aardig druk met heropening vanaf 25 feb 2022 maar ook de toename in nieuwe en bestaande klanten. Iedereen ...

Vragen over Contact Form 7 Spam Fix?

Binnen 24 uur een reactie via email of telefoon.